2014. május 27., kedd

Egy Angyal Könnye - Bevezető

Megjegyzés: Rövid üzenetet pötyögtem a telefonnal. 
"Nincs kedved kommentet írni az EAK-hoz?"
Elküldtem. "Kling". Jön a hang. Tap tap tap tap - lépések, Vik az ajtóban, bizalmatlanul leejtett szemöldökkel, lófarokkal (lófarka van, ezt is megértük). 
"Nem tudom röviden!"
Közli kurtán, szinte felháborodva én pedig pislogok mert nem értem. Naná, pont arról vagyok híres, hogy a dolgokat szeretem rövidre fogni... ki a fene kérte, hogy legyen tömör és lényegretörő? :D Szóval Vik bevezetőt írt, viszonylag röviden. Jó olvasást! :)

Ayase



Mire jó egy vadonatúj, nagyképernyős okos tévé a nappaliban? Sose találjátok ki. Jééé… Viszi a pendrive-ot! Jé, a nagyot is! Vajon a külső tárolómat is beolvassa? Jé, igen! Juppi, 500 gigányi DBSK nagy felbontásban, Youtube-ról, tárolóról, ahogy csak Vik akarja! És Vik akarja. És mivel Vik DBSK-t néz a nappaliban, Ayase kénytelen-kelletlen vele nézi, emiatt hetek óta kényszert érez, hogy megtegyen valamit, amit már évek óta nem tett… Junsut írjon. Nekem. Magának. Nektek. Nekem.
Fura volt ez az egész, azért a bevezető.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Egy Angyal Könnye, ami öt srácról szólt, akik ásó-kapa-nagyharang, örökkön-örökké, sőt még azon is túl… És mi elhittük. Szép volt, amit ők öten láttattak, és biztos vagyok benne, hogy igaz is, Yunho és Jaejoong pedig az egyetlen olyan páros az élőszereplős yaoi fandomban, akikről nem üvöltött a fanservice, mert… nem tudom. Mert nem az volt. Nem annak látszott. Ha mégis, akkor ott a helye mindkettőjük csillagának a Walk Of Fame-en, mert egy életmű díjat érdemlő alakítás volt részükről, amit majd tíz éven keresztül alakítottak.
Aztán történt valami. Ha most az USÁ-ban lennének, már mind az öten, plusz a rokonok, ismerősök és a portás bácsi is megírta volna róla a könyvét, hogy mi is történt valójában, de mivel Korea nem az USA, így valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy mi zajlott a háttérben. Ha nagyon poénosra akarnám venni a figurát, akkor azt mondanám, hogy Yunho és Jaejoong elváltak, és nagyon csúnya válás volt. Jaejoong fogta a két nagyobb gyereket, Yunho pedig maradt a kicsivel, Changminnal. Poén, igen. De a lényege ez volt, és a rajongók sajnos így is élték meg, nagy részükben egy világ dőlt össze, pont azért, mert annyira tökéletes volt a kép, amit láttunk, és az egész derült égből villámcsapásként jött.
Ayase egy kivételesen érzelmes konfig, igazi művészlélek. Évekig nem tudta magát túltenni a dolgon, haragudott rájuk, azért, amit tettek, haragudott rám, amiért én elfogadtam a döntést és továbbra is szerettem őket – bár voltak és vannak fenntartásaim bizonyos dolgokkal kapcsolatban -, hosszú évekig tartó, duzzogással, vitákkal és „nem beszélünk róluk”-hónapokkal teli folyamat volt, amíg megemésztette a dolgot. Az Egy Angyal Könnye lekerült a Sóhajomról.
Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, megszépít, meg hasonló bölcsességek. Ennyi évvel a történet után jött egy nagyképernyős tévé a nappaliba, és elérte, amit nekem ennyi idő alatt nem sikerült. Junsu óvatosan, a maga kis esetlen, örökké mosolygós, ártatlanul szexi módján visszatáncolta magát Ayase gondolataiba a segítségemmel, hiába próbált előle a hálószobába menekülni. :) Az Egy Angyal Könnye újra előkerült az egyik mappa mélyéről, csakhogy volt egy kis bökkenő. A sztori enyhén szólva is egy kissé átalakításra szorult és ennek több oka is volt. Az egyik az eltelt idő alatt lezajlott események. A csapat kettészakadt, Jaejoong, Yoochun és Junsu immár JYJ néven tevékenykedik, Yunhot és Changmint maximum csak a tévében látják. A másik maga a főszereplő. Susuka lélekben még mindig Susuka, és szerintem az is marad nagypapa koráig, de külsőleg… Huh. Kissé átalakult a srác. Az idő nem múlt el nyomtalanul felette sem és teljesen átformálta a gondolatainkat vele kapcsolatban. A mondás szerint egy kép többet ér ezer szónál, úgyhogy nem részletezem, nézzétek meg. 
Ilyen volt, amikor az Egy Angyal Könnye íródott:
 

 
Mostanra viszont a cuki kis hernyóból pillangó lett, de még milyen!



Szóval az Egy Angyal Könnye átalakításra szorult, de végül csak sikerült rendbe szedni a dolgokat és egy új, Egy Angyal Könnye 2.0-ás verzió az, amit most újra olvashatok… Olvashattok. Igen. Olvashattok. Ezt akartam mondani. (Ayase a másik szobából: „Na persze…”)

Vik

8 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy egy előszóhoz mennyire szabad/tisztességes idepötyögni akármit is, de ha már a Megjegyzések "szabadon" van, akkor egy-két személyes gondolat - ha nem baj.
    Az 5-ből 3 volt mindig a kedvencem (Jaejoong, Yunho és Yoochun, ez utóbbi hangjától mindig libabőrös leszek :D) - a másik két "kicsiről" csak a fandomok miatt hallottam, olvastam - hogy őszinte legyek, valahogy nem érdekeltek.
    Rémlik még a régi EAK, de most teljesen az újdonság erejével hat - mindig nagy öröm újra rácsodálkozni egy-egy régi írásra, videóra, zenére.
    ...s ha már személyes, akkor nekem ez a legkedvesebb számom tőlük, s ebben a feldolgozásban:

    https://www.youtube.com/watch?v=epcXTfZ0gxg

    Köszönöm az előszót és a kedvcsinálót - a stílusod eszméletlen jó :D !
    (Hadd ragadjam meg az alkalmat kedves Vik, hogy nálad is kuncsorogjak: szerettem az írásaid, remélem egyszer újra meglepsz majd minket velük és köszönöm a sok munkát amelyet a könyvekkel kapcsolatban végeztél! ) :]



    VálaszTörlés
  2. Megnéztem a klippet, én még ezt nem láttam, igazából , én már csak a JYJ megalakulása után, a nagy "csillaghullás" után fedeztem fel őket, és kezdtem követni a rajongói oldalukat. Egyértelműen Jaejoong a kedvencem, gyönyörű hang legszebb külső, de beismerem Junsu hangja valószínűleg egy kicsit kiforrottabb. Ahogy musicalt énekel, hihetetlen! A Jyjen kívüli srácokról nem tudok semmit, ők ott maradtak az ügynökségnél, ami kiszipolyozta őket is. Köszi a történetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom, hányszor szerettem bele már Jaejoongba. Komolyan. Nem vicc. Két babámat is az ő gyönyörű orra, ajkai és szeme miatt vettem meg sőt, soha nem csináltam belőle titkot, hogy Asukát is az ő vonásaival látom a fejemben, gyerekként és már érett férfiként is. Anno még, az eredeti DBSK korszakban kezdtem a nyüszítést Viknek, hogy úúúgy szeretném ha Jaejoong, azzal az elképesztő hangjával rockot énekelne. Szerintem az ő torka egyszerűen könyörög érte. Most mondjam vagy ne mondjam, hogy a szóló projektjeivel nekem egy álmomat váltotta valóra. :D

      Törlés
    2. A mi nappalinkba 4 éve, az előző foci vb elött került az usb-t lejátszó nagy tv. Természetesen én is megpróbáltam lejátszani az elmentett videókat róluk, ami zokogásba torkollt, így azóta csak magányosan a laptopomon nézem őket, így nem kell a gyerekeimnek magyarázkodnom, ha elsírom magam. Az idő begyógyítja a sebeket. Tényleg? Vagy csak mondják? Szerintem a sebek beforrnak, de a heg örökre megmarad. Elhittem mindent, amit ők öten láttattak velem, mert együtt olyan tökéletesek voltak, és a mai napig nem értem, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan lett az 5-ből 3+2.
      A "miért"ennyi év után is piszkál. Miérrt nem állt mellettük Yunho és Changmin? Milyen vezető az, aki engedi szétesni a csapatot, és ezzel egyidejúleg a legtökéletesebb párost? Haragszom rájuk. JYJ-t viszont szeretem. nagy árat fizettek a szabadságukért, de bebizonyították, hogy ők erősek és tehetségesek, akár külön-külön is. Ezt a szólóalbumaik is bizonyítják. És hát JJ rock albuma...Nála kifejezőbb előadót nem ismerek.
      Nekem hiányoznak együtt öten, és hiányzik Yunjae. Miattuk kezdtem fanfic-eket olvasni a livejournalon. Komoly függővé változtattak engem.
      Visszatérve a bevezetőhöz, izgalommal várom a történet folytatását és a „csavart” benne. Ayase írókészségeit ismerve, biztosan élvezetes olvasmány lesz ez is.

      Törlés
    3. Csak mondják. Jól hangzó frázis. :) Úgy gondolom, a rajongók nem lennének ilyen rossz helyzetben, ha a banda csak egyszerűen feloszlott volna - nézzétek, ennyi volt benne, köszönjük, hogy velünk voltatok - és pont. Azért ennyire különösen szar a helyzet mert fogalmunk sincs róla, mi a fene történt. Ahányszor felhozom vagy hozza szóba Vik, mindig ugyanazok a kérdések kavarognak a fejemben. Szeretném tudni mi történt, ha az első körben öten voltak az ügyvéd irodájában, miért csak hárman voltak akik végül belekezdtek ebbe? Ha mind az öten ott vannak, most mind az öten szabadon csinálhatnák amit akarnak de mivel nincs így, nekünk csak a találgatás marad. Haragszom Yunhora. De amennyire haragszom rá, annyira mentegetem is. (Rohadt kettős érzés ám! :) ) Nem tudom elképzelni, hogy ennek a lépésnek nem volt valami durva a hátterében. Ismerjük a céget, láttunk már egy-két csúnya dolgot, nem tudhatjuk mi volt a színfalak mögött, ami ilyen irányba vitt. Aztán lehet, hogy semmi, hiszen láttunk egy képet (bár elismerem, túl igazinak tűnő képet) ami lehet, hogy csak egy álarc volt, nem több. Azért szeretném hinni, hogy nem, de ettől még a lényeg ugyanaz marad - nem tudhatjuk. Ugyanúgy mint, az egész eszenciáját sem érthetjük. Tudjuk, hogy kelet egy más világ de még csak elképzelni sem tudjuk mennyire különböző az ő hozzáállásuk a dolgokhoz. Marad nekünk egy halom kérdőjel és elméletek, Junsu aki nem is olyan rég megint elpityeredett a színpadon mert közös dalokat énekelt. Szomorú. Visszatérve az időre - nem, nem gyógyulnak, csak megszokja őket az ember. :)

      Törlés
  3. Igen ez az egyik kedvenc számom,szerettem őket így 5-en,de most maximálisan JYJ és mint az előttem szólónak nekem is Jaejoong a kedvenc.
    Köszi hogy megosztod velünk ezt a "régi-új" történetet, jó lenne ha a régi Sóhajomról ide is átkerülnének a történetek mert éppen csak elkezdtem ott olvasgatni és nagyon fájdalmasan érintett a megszűnése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden történetet szeretnék feltenni ide is, mindent ami az eredeti oldalon ott volt. Csak sajnos az időnek vagyok szűkén, így nem megy valami gyorsan. (Ezért van gyári kinézet, nem saját és a frissítés is ezért akadozó. :( ) Amikor van egy-két órám rá, akkor igyekszem inkább új dolgokat frissíteni de szépen, lassan, előbb-utóbb minden visszakerül. :)

      Törlés
  4. Én világ életemben magyar rockot,bluest hallgattam,nekem fontos a szöveg érteni akarom,és az angolom mondhatni pocsék.De valamikor tavaly ősszel egy Bl film zenéjét keresve felhozta őket a Youthube tetszett Jaejoong kinézete, kinek nem :) Meghallgattam azóta ki fogtok röhögni rákattantam ,csak őket hallgatom ,nézem olvasom .Sose rajongtam könyvön kívül semmiért ,nem vagyok az a nagy fan típus .Öreg is vagyok ehhez ,de röhej mintha szerelmes lettem volna fogytam is vagy 10 kg-ot (ha szerelmes vagyok fogyok :) Szóval én már csak az új felállást ismerem ,a DBSK mint együttes számomra csak fantasztikus ének és színpadi mozgás.De az elkapott képek és rövid kis videók olyan kapcsolatról beszélnek ami csodálatos .Nem hiszem,hogy a közönségnek készültek mert annyira természetes és gyakori volt,hogy ilyet nem lehet koreografálni .Nem tudom mi lehetett ami miatt Yunho és Camin visszavonulót fújt ,de szerintem életük legnagyobb baklövését követték el .És nem csak a barátok ,szerelem elvesztése miatt ,a pályájuk megtört és már sosem lesznek más mint az SM .rövid láncon tartott szolgái igazi sikerek nélkül meg előbb utóbb kívül találják magukat a cégből mert már nincs mit lehúzni róluk. Mert így már ők kevesek.De már nincs hova menniük,az a hajó elment .De viszont lett nekünk egy harcias "Dávid " csapatunk a JYJ és az imádni való szólóalbumok .És nem utolsó sorban imádom Hero-t rockot énekelni, Junsut meg musicalt :) Köszi,hogy olvashatunk :)

    VálaszTörlés