2014. július 11., péntek

Daniell IX/5 - Anyu

Daniell 9. kötet 5. fejezet - Anyu

Megjegyzés: Ez a fejezet és a sorban utána következő, valamilyen szinten összetartoznak. Van közöttük egy kapocs, mégis úgy döntöttem, hogy külön kerülnek fel. Ez az egyik, holnap jön a másik. Ez apró, a másik maratoni. Ez cukorból van... a másikat innen pedig a fantáziátokra bízom. De most foglalkozzunk az aktuálissal. Jó olvasást! :)

~ ~ ~

Vannak dolgok, amikbe nem gondoltam bele és utólag némelyiket kicsit megbántam. Ott, a padlón térdelve, szerelmi mámorban úszva, megrészegülve a boldogságtól, különös eufóriában annyira könnyedén ígértem meg Daniellnek, hogy ha ünnepelni vágyik, akkor ünnepelünk, család, barátok és minden, ami kell. Nem ezt a részét szívnám vissza, nem, soha. De a nagy tam-tam csitultával igazán csatolhattam volna kiegészítésképpen némi általam konfigurált kondíciót, például a… tálalásról.


Az ebéd végén hármasban maradtunk a konyhában. Daniell édesanyja egy hatalmas tepsi süteményen végzett éppen utómunkálatokat, bár mi hívtuk, és én kifejezetten elleneztem, hogy a vendégségemben nekiálljon dolgozni, kisfia és a bociszemei valamilyen úton-módon elérték, hogy a mami elővegye sütőtudományát és végül megszületett egy méretes tepsi desszert. A magam részéről nem igazán értettem, miért kell tovább édesíteni őket, de itt nem az én véleményem a mérvadó. A konyhapulton sorakozó sütemények egyenként kaptak színes mázat, habot, tarka cukrokat vagy apró, tallér alakú csokoládékat. A mennyiség okán más akár azt is gondolhatná, hogy cukrászdát készülünk nyitni, de én rutinos vagyok és tudom, Daniell ezt egy rövid délután alatt elintézi, talán hagy egy-két szemet a reggeli kukoricapehely mellé, mintha az nem lenne elég cukros már magában is.
Készült a mű. Szinte már a látványa is elég volt ahhoz, hogy egy teljes hónapra túltöltődjek cukorból, de ők így szeretik. Ebédre sushit ettünk, desszertnek pedig cupcake jár.
Újra és újra rácsodálkozom a kultúrák eme különleges egyesítésére, amit ebben a családban művelnek. Néha még üdítő is. Daniellem édesanyja nagy gonddal díszítette a fodros papírban várakozó süteményeket, én hátradőltem, kávémat kortyolgatva, csak szolidan a háttérben, Daniellem pedig akár egy elsőosztályos, aki nem bír magával, térdelt a székén, karjain támasztotta magát, felsőtestével végignyúlt a már leszedett asztalon.
 - Te anya – szólította meg dolgozó mamáját, aki jelezvén, hogy figyelmének a negyedét még cukrászkodás közben is neki adományozza, átnyújtott pici fiának egy kék cukormázas fakanalat. Kék. Nem halványkék, babakék, vagy kékre emlékeztető. Nem. Ez inkább királykék volt, az is az élénkebb fajtából, de Daniell boldog kóstolgatásba kezdett, természetellenes árnyalat ide vagy oda. – Emlékszel, hogy azt szeretted volna, hogy Liny színésznő legyen? – tette fel a jól megkomponált kérdést két cuppantás között.
 - Persze – bólogatott a mami. – De csak mert annyira tehetséges volt. Ha meglátta a kamerát, már szerepelt. Annyira kis cserfes kislány volt, mindig fülig ért a szája és imádta, ha mindenki rá figyel. Elképzeltem a színpadon, nagyon hozzá illett volna.
 - Az anyáknak vannak vágyaik – hagyta el a bölcselet kedvesem cukormázas ajkait.
 - De én elsősorban mindig azt szerettem volna, hogy ti mind a ketten boldogok és egészségesek legyetek.
 - Persze, tudom. Mert te ilyen önzetlen és jóságos vagy – bólogatott furán megdicsőült pillantással, mintha ő lenne a helyi mindent tudó. – De vannak egyes anyák, akik más dolgokat akarnak, hmm…
Hímezett és hámozott, mosolygását szájrágcsálással próbálta leplezni, de a hangja elárulta. Édesanyja elfordult a süteményektől és fia arcát kezdte fürkészni, akinek ettől szépen, lassan fülig ért a szája. Daniell vigyorgott, én pedig továbbra is, kezemben a csészémmel próbáltam ott se lenni. Tudtam, mire megy ki, hozzá teszem tényként, bár a felvezetést szerintem csak most improvizálta és ennek megfelelően, ne szépítsük, borzasztó volt. Az ő szavaival élve „ciki”, „gáz”, meg ami csak kell. Az arcom égett, gyanítom vörös vagyok, mint egy leszednivaló paradicsom, zavarom nőttön-nőtt, minden másodperccel egyre nagyobb lett, mert én tudom, mi következik. Ahogy Jeanette rám nézett, az árnyalat mélyült, pedig nem hittem, hogy ez fokozható, ő pedig felvonta a szemöldökét.
- Gyerekek…?
Gyerekek. Vagyis ő és én, „gyerekek”, de ezen már nem tudok nagyobb pirulást produkálni, kész, elértem a tetőt.
 - Én nem is tudom. Hogy legyen még egy vejük, vagy ilyesmi.
Azon voltam, hogy az egész arcom beletoljam abba az icipici csészébe, miközben Daniell még mindig az asztalon hasalva, töretlen vigyorral elővette a dobozkát és felpattintva a tetejét, megcsillantotta a gyűrűinket.
Amikor közölte velem, hogy úgy szeretné édesanyjának elújságolni a hírt, hogy én is jelen legyek, nagyon ideges lettem. Elképzeltem, mennyire kínos lesz majd az értetlenség vagy a zavar, ami kiül az arcára abban a percben, mikor a hirtelen jött sokk okán majd képtelen lesz cenzúrázni az érzéseit és mire magához tér, már késő lesz.
Tévedtem. Nem volt döbbenet vagy kínos nyeldeklés. Hatalmas, őszinte mosoly annál inkább, sőt még ölelést is kaptunk. Kollektívan, mindketten. Ezt még szintúgy szoknom kell, ahogy Daniellem volt kedves megfogalmazni, az övé egy elég „tapizós família”, azt is hozzá tette, igyekezzek asszimilálni a dolgot, mert éppen ide készülök benősülni. Ijesztő felismerés volt, hogy valóban és ez napról napra reálisabbnak tűnik. Egytől tízig terjedő skálán mennyire kellene aggódnom mindezek miatt?
 - Megkértem Ryut – egészítette ki édesanyja szerető szorításában és akkor rám tört a felismerés.
Nagyon.

 

11 megjegyzés:

  1. Hello! Örülök hogy ismét hallok felőletek :D. Kezdem nagyon-nagyon sajnálni Ryu-t, mert a művészként álcázott házi tornádója sorra keveri szegényt zavarbaejtő helyzetekbe. Mindemellett, nekem nagyon aranyos volt, de van egy olyan érzésem, hogy a következőben kezdődik a fekete leves. Köszönöm szépen, minden jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm, hogy olvastad! Daniellel nem egyszerű, de ha engem kérdezel, lehet, hogy Ryu már unatkozna nélküle. XD

      Törlés
  2. Szia!
    Tudod, tökéletesen függő lettem. Még régebben olvastam a korábbi részeket (aztán az összes többi történeted itt az oldalon), de aztán egy időre elfelejtődtek. Viszont nemrég megint eszembe jutott. Nekivetettem magam az új részeknek. Aztán nem volt több.
    Már naponta néztem az oldalt, néha naponta többször is. Az imént, mielőtt felnéztem volna ide, már egy meglehetősen sértett és elég dühös hangvételű levelet fogalmaztam magamban, amit neked írok majd meg, előbb kifejezve csodálatomat, aztán az igényeimet, hogy DANIELLT, de most azonnal, vagy a te hibád lesz, ha valami fura betegség miatt előbb kórházba kerülök, majd meghalok.
    Oké, örülök, hogy nem írtam ilyen leveleket, mert talán nem vetted volna túl jó néven ^^
    Mindenesetre nagyon tetszik, ahogy írsz. Valami zseniális, komolyan. Nagyon tetszik a történet. Meg minden. Imádon Ryut és Daniellt. Meg mindenkit. Ez a rész is nagyon aranyos, kíváncsi vagyok a folytatásra is :)
    És most megyek, még mielőtt valami olyasmit írnék, ami miatt túl fanatikus rajongónak hiszel, és még feljelentesz a végén. További szép napot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Üdv a klubban, köszi, hogy benéztél! :D Sajnos sokszor rajtam kívülálló okok miatt nincs annyi időm az oldalra mint szeretném. A kötelező dolgok, munka és társai szeretik magukat a szórakozás elé szuszakolni, sajnos ezzel nem igazán lehet mit csinálni. :(
      További jó olvasást! :)

      Törlés
  3. Hahaha, Daniell hogy keveri a kártyákat! Nem is festőművésznek, hanem szövegkönyvírónak kellene mennie - bár anyuja (sőt, lassan mondhatjuk, hogy anyujuk) tuti jól ismeri a csemetéjét, még ha "cukormázzal" keni is be a szavakat.
    Ryunak is kellett az a nagy ölelés! Köszönöm a folytatást! :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy olvastad! <3
      Ryunek sok-sok nagy ölelés kell még, bár lehet, hogy nem ismeri be de én tudom! Csücsök tuti azon lesz, hogy kapjon még mert jól áll neki a piros. XD

      Törlés
  4. Jajj, de örülök ennek a fejezetnek. Nem csak a tartalma miatt, hanem a soron következő fejezet miatt is. :-D Furcsa volt Dany anyu a nevén nevezve. A reakciója pedig... Ahogy kimodta "gyerekek". Csak egyetlen szó és mégis mennyi mindent elárul. Imádom, hogy ilyen természetesen árad belőle a szeretet. Tőle mondjuk nem is vártam volna mást. És a végén megspékelte egy kis családi ölelkezéssel. Igazán megható jelenet volt. <3 Ryu zavara pesig nagyon tetszett. Bírom, hogy ha kettesben vannak Danyvel, mennyire magabiztos, ha pedig ilyen helyzetbe kerül, pironkodik, mint egy szűz kislányka. (gondolom nem ez volt az utolsó alkalom XD) Köszönet ezért a kis szösszenetért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Daniell anyuja pont olyan közvetlen és nyíltszívű mint Dany és szerintem ez kell Ryunek. Kell még pár ilyen ember az életébe, hogy picit más irányba forgassa a világát, bármennyire is tiltakozna ő maga a gondolat ellen. A folytatás jön... és köszönöm, hogy itt jártál és olvastál. <3

      Törlés
  5. Ryu nagyon aranyosan aggódik, pedig Jeanette jelenlétében nem kellene. :)
    Howard jelenlétében pedig nem segít, szóval egyáltalán nem kellene aggódni.

    VálaszTörlés
  6. Ez még könnyen mert,nem is vártam mát .De látom mi a másik fejezet címe ,már félek egy kicsit neki állni .De az erő velem ,így megyek tovább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szorítsd össze a fogad és csak annyit mondok a kövihez - sajnálomssajnálom.... ><

      Törlés